Sice jsem tomu po informacích z předchozího týdne ve stylu "odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil" v to nějak úplně nevěřil (myslím ukončení toho nouzového stavu), ale nakonec to vyšlo. Takže jedno již dříve naplánované testování (rukou k tomu povolaných) doslalo i svůj druhý smysl. Tedy, že hned po doručení negativního výsledku mohu (test je hlavně pro klid svědomí, že je vše ok a má návštěva nebude nějakým rizikem) opustit nejen katastr obce a okresu, ale tentokrát už i kraje, a konečně po těch týdnech telefonování si mohu vyjet na rodinnou návštěvu do Pardubic. Že se dnes po včerejším pěkném, byť trošku větrném počasí, vrátil chlad a s ním občasný déšť, to se meteorologům tentokrát uhodnout podařilo. Ale díky za ten uplynulý víkend a hlavně za včerejšek, kdy se "otevřelo časové okno" avizující, že je vhodný čas na venkovní údržbu (očištění a nátěr) východní stěny pergoly, aby sousedovic venkovní rostlinstvo umístěné zatím ve svém "zimovišti" mohlo hned po zlepšení počasí už ven a nehrozilo, že na něm ulpí nějaká kapka barvy díky šikovnosti "nátěrky" :-) Tak se i stalo. Sice úplně nevyšel výpočet množství barvy, hlavně díky tomu, že prkna po těch letech měla trošku větší žízeň, takže na poslední čtyři řady a štít do zahrady už nevyšlo, ale celkově i tak spokojenost. Dnes dokoupím barvu a snad v nejbližších dnech bude další "okno", kdy venkovní teplota přeleze výrobcem barvy doporučovanou minimální teplotu 7°C a to už dojedu spolu s částí zdi, která by zase zasloužila nabílit vápnem. Ani v sobotu se nezahálelo, zábradlí z balkónu už má za sebou i celkové očištění, takže i to čeká na počasí, aby jak konstrukce tak i prkna dostaly po těch letech nový kabát a mohlo se začít přemýšlet, jakou finální úpravu tam dostane po těch různých dílčích opravách celá podlaha. A za dobrou práci patří odměna, která ale nemusí být vždy finanční. Tentokrát to byl jahodový cheesecake z místní cukrárny, který doplnilo odpolední cappuccino. To bylo ještě "normální". Víkend už byl trošku o experimentování s jeho chutí, neb jednou to bylo s kurkumou a podruhé s kardamomem, anýzem a zeleným čajem. P.S. To druhé má šanci na repete, to první, možná taky. Ale za předpokladu, že se bude přidávat jen špetka kurkumy a ne půlka čajové lžičky, jak doporučoval nějaký recept. To by po první zkušenosti asi mělo k dosažení pikantní a nahořklé chuti stačit.
Žádné komentáře:
Okomentovat