Kdo by odolal, když se venkovní teploty usadily nad "dvacítkou" a navíc, když "zbylo" pár nožiček tlustých párků z přípravy domácích utopenců. Vím, že "správný" utopenec má jako základ špekáček, ale nějak se ten domácí recept lépe potkal s tlustými párky a výsledkem jsou spíše takové "řezy a lá utopenec", které se však od toho klasického liší jen tou výměnou špekáčků za tlusté párky nakrájené na silnější kolečka. Ale nebylo to jen o těch utopencích a tlustých párcích na jehle a lá špíz, ale i o krátkém ranním provětrání se za humny. Proč krátkém, protože se mi nikam daleko dnes nechtělo a hlavně se to ráno dlouho probíralo z té zřejmě první letošní větší mlhy u nás. P.S. Na talíři být umí i něco bezmasého. Tentokrát to byl pokus o takový veganský řízek Ondráš, tedy "cukeťák" plněný resp. spíše pokrytý grilovanou zeleninou. A docela dobrý. P.S. Pro pohled do dáli na Kunětickou horu si už ale pár dní musíme "zajít" na balkón do 1. patra.
Žádné komentáře:
Okomentovat