úterý 9. srpna 2016

Bez nářadí a bryndáku ani ránu


S příchodem poledního času je tu opět otázka, jak dnes obědem. Přiznám se, že s přibývajícím počtem dnů strávených na dovolené se tato otázka stává stále těžší a dát si na ni odpověď není jednoduché, byť těch možností je tu tolik. I dnešek nebyl jiný. Navíc i tentokrát jsme si říkali, že by to chtělo zase něco lehčího, navíc díky odpočinkovému dni není problém se za tím v poledne i kousek projít. A tak padla volba na tip naší delegátky na restauraci Sole Mare. To, že je oblíbená a že tu asi dobře vaří, jsme si potvrdili, když se nám povedlo sehnat poslední místo pod slunečníky. Ale zapomněli jsme na její druhou informaci, tedy že tu dávají velké porce. A taky jsme si neuvědomili, že stejně tak, jako špagety s mořskými plody obsahují celé mušle i krevety, stejně tak to bude s krabem. Ten v nich byl sice rozdělen na menší části, ale aby člověk z nich dostal maso, to ještě nebyl konec dělení.  Takže tentokrát nejenže na talíři zbyly po menším zápasení s jeho schránkou, kousky skeletu kraba, ale i část těstovin. Fakt toho bylo moc, takže cappuccino bylo raději až později odpoledne v plážovém baru u hotelu. P.S. Nářadí nemělo chybu, ale ten krab taky ne, takže to byla docela „makačka“ dostat z těch všech záhybů jeho schránky to jeho bílé maso. Mají tady s tím asi značné zkušenosti, neb nebylo to jen o nářadí, ale byl k dispozici i bryndák :-)


Žádné komentáře: