Dalo by se říci, že na spoustu otázek již odpovídají přiložené obrázky, ale nějaká ta přídavná jména k nim přidám. Takže rekordně horký, v závěru rekordně deštivý (Čt - So 76 mm), co do míst výskytu tentokrát také trošku výjimečný, a hlavně tentokrát zase s "umazáním" některých restů, což vyústilo k dokončení obložení květinového jezírka, zadání výroby nových cestovních pasů, neb ty stávající by už v případě, že bychom se nakonec rozhodli opustit Česko z terminálu č. 1, už neměly tu potřebnou platnost. Trošku odlišnější byl i co do gastro, neb už přichází ke slovu nůž a produkty ze zahrady. Přesto první "trénink" na blížící se dovolenou, tedy řecký salát, jsme ještě svěřili do ruky odborníkům. Mimochodem k mému potěšení tentokrát šetřili olivovým olejem :-) Co do ledové kávy, resp. frappé je už natrénováno, navíc mám pocit, že jsem to v těch vedrech už trošku přeháněl s ledem, takže dnes zárodky škrábání v krku dnes likvidovalo teplé cappuccino a pár zelených horkých čajů. Tak se ani nelze divit, že neděle byla docela "marná" a kdyby chytré hodinky neměly vypnuty ty různé motivační hlášky, tak jsem se každé dvě hodiny dozvídal, že je třeba se hýbat! A s čím do příštího týdne? Je toho opět dost, a to nejen toho obvyklého či již téměř každodenního doma a v Pardubicích, ale zkusíme trošku suplovat zavřenou školku, event. návštěvu opraváře a čeká nás vymýšlení, co tento týden dát na talíř, neb tentokrát se nějaký ten "výjezd" do týdenních plánů nevyjde. Vlastně jednou jo, ale to bude tak z poloviny, neb čtvrteční tříchodová večeře plus dezert ve formě nápoje bude pod odborným dohledem na kursu vaření v pražských Holešovicích. Po indické to tentokrát bude vietnamská kuchyně. A že to bude další zážitek, o tom žádná. A věřím, že se mi něco z toho poté brzy podaří zopakovat doma. U té indické kuchyně se to již několikrát povedlo, byť to s tou pálivostí někdy trošku "skřípalo" :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat