úterý 26. listopadu 2013

Mauritius 2013 aneb kuchyně mnoha tváří a chutí

Vlastně se není ani čemu divit, neb národnostních skupin tu na ostrově žije docela dost, takže výsledná podoba místní kuchyně je směsí indické, kreolské, čínské a evropské. A přesně v tomto duchu se odehrály tématické večeře v hotelové restauraci Mon Plaisir, které ještě doplnila jídla asijská a africká. Opravdu tu bylo z čeho vybírat a podle toho to taky na talíři i vypadalo :-) A když k tomu přidám "ve vlastní režii" zajišťované obědy v Tides nebo v Paul&Virginie u sousedů v LaPirogue či po výletech, tak to nebylo jiné. Byť v poledne převažovala volba místního curry v různém provedení nebo nějaké speciality místní rybářské kuchyně. A celkově? Prostě kulinářský zážitek par excellence :-) 

Žádné komentáře: