A to jak čistý v několika druzích, či s příchutí nebo v místních likérech, takže opomenout tento místní produkt v našem poznávání nešlo :-) Vzdělávací dopad této prohlídky jsme ocenili i na následné večerní party v resortu, kde místní barmani z různých surovin doplněných právě třtinovým rumem či produkty z něj, vytvářeli úžasné dobroty. Na výrobě pro Čecha znalého procesu destilace nic, kromě použité základní suroviny - cukrové třtiny, překvapivého. Závěr však v rukou místního mistra znalého postupů, jak docílit konečnou podobu nápoje, samozřejmě neukazují. Ale spousta různých dubových sudů dává obraz, že toho tu zraje docela dost. Na závěr prohlídky tradiční ochutnávka, při které nás trošku šetřilo počasí, neb venku v tu chvíli začalo pršet, takže nebylo takové vedro a byť těch vzorků bylo šest, každý necelé 2 cl, zvládli jsme je bez "ztráty kytičky". Všechny byly dobré, ale některé skvělé, a opět bylo jasné, že množství povolené do vývozního limitu doplní naše zavazadla. Aby to ale nebylo jen o čaji a rumu, před dalším místem našich toulek po jihu ostrova bylo žádoucí doplnit energii i jinak - jehněčím curry v malé restauraci La Citronnelle v Chamarelu, abychom poznali i místní kreolskou kuchyni jinde než v resortu, byť ta tam byla naprosto skvělá.
Žádné komentáře:
Okomentovat