úterý 18. srpna 2009

Všechno lítá, i co peří nemá ...

Nějak tak to vypadalo několik desítek sekund kolem půl jedenácté v noci. Venku se párkrát zahřmělo, krátce se rozsvítila obloha a přišel takový náraz větru, že to, co nebylo opravdu patřičně pevně uchycené, se vydalo na cestu - a to buď směrem k nejbližší zemi (truhlíky s muškáty z oken, část úrody broskví, švestek i jablek, bonsaje ze zahradní zídky apod.) nebo ve směru větru, kam až to půjde (zahradní nářadí a volně stojící nábytek). Ale ani to, co uchycené bylo, si nebylo moc jisté, takže bylo možné spatřit mladší stromky v ohybu, jehož další pokračování by vedlo už ke zlomení, pod náporem větru uzavírající se poměrně těžká křídla vjezdových vrat, a když se k tomu přidal téměř hodinový výpadek dodávky elektřiny, tak nejen pondělní podvečer, ale i téhož dne večer byl plný "překvapení". S tím večerním se budeme chtít "vyrovnat" dnes odpoledne, byť stopy na zahradě i na většině květinové výzdoby už zůstanou do konce sezóny.

2 komentáře:

Zdeňka řekl(a)...

...že jsem ty broskve a švestky neotrhala všechny. Ikdyž jsem si včera večer do slziček hudrovala "že jsem to tam nenechala", neb jsem si při zavařování a následném chlazení ve dřezu vytopila kuchyň. Doufám, že vedra vydrží, aby to pod linkou vyschlo. Nemyslíš, zaplatíš, (sousedka pode mnou zatím nic neříkala). Zdraví Z.

Anonymní řekl(a)...

Děkujeme za zvukovou ukázku, poznali jsme dílo klasika, ale nejsme si jisti názvem. Nám vichřice nic neodnesla, jen jsme drželi pro jistotu konstrukci předsíně na Stříbrňáku. Příroda je mocná čarodějka, snad se zeleň vzpamatuje.
Zdraví Majka a Ivan