středa 26. ledna 2022

Není nad jednoduchý a stručný recept

Když jsem zase chvilku brouzdal po netu v oblasti, kde se nacházejí rozumy těch nejlepších kuchařů (tedy v podstatě všech, kteří tam nějakým příspěvkem přispívají a zároveň si to asi myslí), tak se větším písmem objevila upoutávka na "Kuřecí maso po sečuánsku s rýží". Byť se mi dnes do rýže nechtělo, nedalo mi to, abych si to neotevřel. A co? Nezačínalo to tradičním textem "vezmi čistý hrnec/pánev", ale šlo se hned do vaření. A hned dvěma způsoby, přičemž ten druhý byl hodně stručný. Ale nejdříve ten pro ty pokročilé, který začíná pokynem "před zahřátím sejměte etikety", pokračuje "propíchněte nebo otevřete víko a vložte do mikrovlnné trouby" a končí "ohřívejte na plný výkon po dobu 2 minut". Na ten druhý stačí věta "Obsah balení vysypte na pánev a ohřívejte 10 minut".  Takže z toho nic nebude. Nejen proto, že příslušný obal naplněný polotovarem nebyl k tomu k dispozici, ale hlavně proto, že na takové speciality je pořád dost času.



Žádné komentáře: