sobota 19. března 2011

Jarní únava by nás neměla zaskočit

Dobré jídlo působí příznivě v jakékoli roční době, dokonce prý může pomoci  také k překonání jarní únavy. A tak "předjarně unaveni", naslouchaje řeči našich těl, co by jim v tomto čase mohlo udělat radost, jsme chvilku zapřemýšleli, kam to bude a byť původní představa byla, že někam, kde jsme ještě nebyli, tak jsme se nakonec rozhodli pro pardubický Grill Restaurant Kelt, se kterým máme ty nejlepší zkušenosti. A ani po dnešku se nic nezměnilo. Dnes to bylo hodně masové, ale zabrousili jsme i do ostatních mňamek, abychom si ověřili, že mlsné jazýčky neztratily nic ze svých schopností - vnímat a rozlišit čtyři hlavní chutě - slanou, sladkou, hořkou a kyselou. Snad jen té kyselé bylo pomálu, ale většinou to bylo o jejich kombinacích. Že bychom nějak výrazně překonali blížící se jarní únavu, o tom nemůže být ani řeči. Přesto, nemělo to chybu a  udělalo to příjemnou tečku za událostmi posledních dnů. Byť jsme k té předjarní únavě přidali ještě trochu té z dnešního poledního hodování, náladu jsme si v samém závěru zimy tímto rozhodně vylepšili . A jelikož den nekončí a obloha se vyjasňuje, měla by do nastávající tmy za chvíli vylézt Luna, na kterou by se nám měl naskytnout pohled neviděný od r. 1993. Tak si přejme, ať co nejvíce uvidíme.


Žádné komentáře: