pátek 11. listopadu 2011

Vůně se už line kolem

Martin dorazil podle očekávání, tedy pěšky. A s ním letošní mladé vínko a dvě husokachny, aby to domácí zítřejší hodování ani letos nebylo jiné. Zítra společnost na stole doplní "knedlíčky a zelíčko" a třešinkou na svatomartinském hodování budou letos martinské rohlíčky. S jakou letos asi budou náplní? Makovou, ořechovou či jinou? Necháme se překvapit, neb ty mají před sebou ještě pár desítek kilometrů než "přistanou" na našem svátečně prostřeném stole. A aby bylo nějaké srovnání, byli jsme se dnes podívat - a nejen to :-), jak to dělají mistři kuchařského řemesla. Žádné jiné hodnocení, než že to byl "opravdový nářez", dnešní oběd v hradeckém Vulkánu nesnese. Od polévky, přes dva druhy knedlíků a zelí ke krásně propečenému a šťavnatému stehnu vše bez chyby. Prostě kuchař tam umí, a nejen husu! My ale taky, tak doufám, že stejný pocit budou mít i zítra hosté u naší sváteční tabule.

Žádné komentáře: