pátek 10. listopadu 2017

Svatomartinský víkend klepe na dveře

Ale ten teprve bude. Teď nejprve to, co bylo. A myslím, že by  zmínka o tom hlavním se tu měla objevit, neb snad už ani nepamatuji, kdy jsem pět pracovních dnů za sebou prožil jen na své resp. na několika židlích v jednacích místnostech v místě, které mám jako místo výkonu určeno v pracovní smlouvě. Tedy žádná služební cesta a v podstatě od minulého pátku na tachometru auta přibyla jen stovka kilometrů, což v "normálním provozu" je tak polovina denního průměru, když se do toho započtou i víkendové dny. Mimo práci se dvakrát v pozdním odpoledni dokonce povedlo něco posunout i na zahradě. Jednou to byla příprava kousku "orné půdy" pro podzimní výsadbu česneku. S tou ale počkáme až na poslední chvíli, což odhaduji tak těsně před Mikulášem. To druhé je úklid listí. Ať z produkce vlastních stromů, tak i ze stromů na obci. Ale dnešní odpoledne už bylo resp. stále je ve znamení zítřejšího svátku sv. Martina. Husí kaldoun s knedlíčky a dort jsou hotové, husy už jsou v troubě, aby si to tam za nižší teploty "užily" až do rána, aby se jim pak dopoledne trošku přidalo na teplotě a kolem poledne byly připraveny na svatomartinský rodinný stůl. Takže zítra dopoledne ještě knedlíky a červené zelí, doplnit to ze zítřejšího prodeje svatomartinským vínem, a může se začít slavit. P.S. V místě našeho lednového pobytu ve společnosti běžek se už začíná držet sníh a teploty tam už padají, byť jen pár stupňů, pod bod mrazu.  Tak budeme sledovat, jak se to tam na naši návštěvu připravuje :-) A to Maďarsko? Už kvůli těm skvělým klobásám je taky dobrý tip. Minimálně na nějaký prodloužený víkend.
 
 

Žádné komentáře: