pátek 24. listopadu 2023

Seychelles 2023 aneb ještě něco k místní kuchyni

O tom, že byla skvělá, nemůže být ani pochyby nejen ve STORY, ale i na výletech. A že nabídka byla pestrá i v rámci jednotlivých večerů, to už je jen takové doplnění. Prostě mít možnost ochutnat v rámci jednoho večera více jídel, to u nás vítězí před nabídkou jedné, byť určitě také skvělé večeře, jak jsme se měli možnost seznámit s nabídkami dalších tří zdejších restaurací, kde už to ale bylo směřováno k nějaké konkrétní specialitě. A tak aby snad někomu něco nechybělo po indické, středozemní, arabské, východoasijské, creolské a italské, končil tento "týdenní cyklus" ještě nabídkou té mezinárodní. A pokud by si někdo myslel, že by se to pak už jen zase opakovalo, tak by měl pravdu co do názvu. Ale obsah byl zase většinou pozměněný, takže nevím, kolik dnů by tady člověk musel strávit, aby mohl říci, že se celá nabídka večeře zase opakuje. A není to jen jídlo, jsou to i nápoje, neb stejný koktejl je jeden den takový a druhý den už trošku jiný. Ale opět skvělý.  Snídaně se už den ode dne lišily méně, ale nabídka byla tak široká, že to bylo stejně jedno. A nehledě na to, že při snídaních člověk má rád určitý "základ" stejný. Fakt, že jsem si jej doplňoval o kuřecí kari ze snídaňové nabídky místní kuchyně, už to byla docela změna. A obědy? Něco na výletech, něco u bazénu v Ripples či u recepce v lobby baru 1502. Ale tam už to bylo "poplatné" počasí, tedy polednímu vedru, tedy něco lehkého. Ale i z toho musím něco zmínit, salát s uzeným marlinem, tedy další parádní gurmánská zkušenost. Co je třeba ještě dodat, byl nejen perfektní servis, ale i prima atmosféra vytvářená obsluhujícím personálem.  P.S. Vše ochutnat samozřejmě nešlo, a to ty již známé dobroty už zůstávaly mimo naši pozornost. Ale jak se říká, všeho s mírou, aby z toho byl zážitek a ne nějaké problémy :-)

Žádné komentáře: