úterý 30. června 2009

Λαγανάς

Tak už nás dotazy typu, kdy a kam letos pojedete na dovolenou, nezaskočí. Můžete třikrát hádat, kam to letos bude. Člověk neznalý by si povzdech se slovy :"No co, zase Řecko :-( ". Člověk znalý by to podal slovy :"Jedeme zase do Řecka :-))" Hned na poprvé a obě správně - jedeme Řecko. A jelikož je to země "naší krevní skupiny" a pořád je tam co poznávat, tak po společné shodě při výběru jeho části, kdy volba padla na ostrov Zakynthos, jsme jako pobytové místo zvolili městečko Laganas, kdy transkripce jeho jména je použita současně jako název tohoto příspěvku. A co nás na ostrově Zakynthos, neboli Zante či Levanta, který je třetím největším ostrovem Jónského souostroví a leží pouhých 16 kilometrů od pobřeží Peloponésu, čeká? Nádherné přírodní scenérie s plážemi pozvolně klesajícími do křišťálového moře, unikátní pláž Navaggio, kde se bílý písek dotýká azurového moře a celkovou scenérii doplňuje starý vrak vévodící pláži, mořské jeskyně u Keri či tzv. Modrá jeskyně, vzácné středomořské želvy Carety obecné (Caretta - Caretta). To všechno spolu s historickou částí hlavního města jsou lákadla, která by spolu s báječnou řeckou kuchyní doplněnou neodmyslitelnou frappé jako třešničkou na dortu poledního menu (když toto očekávání resp. těšení se zazní z úst čajomila, tak ta káva musí být opravdu dobrá) a tradičně skvělou atmosférou měla zpříjemnit náš pobyt v nejživějším letovisku na ostrově. Ale do té doby, než tam dorazíme, tak tu ještě zvládneme pár akcí, které budou určitě stát za to, aby se o nich zde utrousilo nějaké to slůvko.
P.S. A tyto ilustrační fotografie určitě vyměníme za vlastní a hezčí :-)

2 komentáře:

Zdeňka řekl(a)...

Jó, Řecko je Řecko, přišla jsem na to pozdě, ale přece. Příště s Monatour Rhodos. Zdraví Z. Komentář k Beskydám a cinknutí na dálku.

i2M-ovi řekl(a)...

My teď nevíme, co bude příště. Ale určitě budeme zase pečlivě vybírat :-) Jelikož jsme ale ještě z Řecka nepoznali spoustu míst, tak s největší pravděpodobností se tam i další dovolenou vrátíme.