úterý 17. listopadu 2009

Zimní pohádka v bílé stopě

Mít kluziště před Vídeňskou radnicí jen pro sebe a obkroužit na něm pár kol, nechat si změřit dosažený čas při sjezdu závodní sjezdovky na legendárním Hahnenkammu v Kitzbühelu, vznášet se na křídle vedle zasněžených alpských vrcholů, strávit nezapomenutelný večer na plese ve Vídeňské opeře či poslechnout si Novoroční koncert Vídeňských filharmoniků? Toť byla ta výzva rakouské turistické centrály s tím, že tuto zimu zase splní některá z těch nejtajnějších zimních snů. A tak jsem nezaváhal a do vymezeného rozsahu textu poskládal ten svůj. Pravda, možných tipů byla spousta, ale jelikož to měl být zimní sen, tak jsem se snažil, aby výsledek potěšil maximum smyslových buněk a byl dostatečně otevřený pro realizaci. Vždyť posuďte sami.
Zimní pohádka v bílé stopě
Sluncem zalité široké pláně, zasypané jiskřícími vločkami bílé nádhery a poznamenané jen lidskou rukou zhotovenou stopou mířící za novými zážitky, toť její začátek. A konec? Příjemný pocit z pobytu na čerstvém vzduchu obohacený o spoustu nevšedních pohledů na okolní velikány a umocněný třešničkou z dortu místní pohostinnosti, aby i zbylé smysly nepřišly zkrátka.
Vlastní soutěž včera skončila (díky všem, co mi přispěli svým hlasem) a já věřím, že to nezůstane jen tím snem. Byť v našem plánu na realizaci snu nesmíme zapomenout na "hledání času" :-)

Žádné komentáře: