středa 20. ledna 2021

"Osmička" vydržela i pro dnešní dopoledne

Večerní "příspěvek" necelých 2 cm vrstvy nového a hlavně těžkého sněhu a noční teploty kolem nuly s téměř modrou oblohou vyvolaly ráno mou zvědavost, zda by se ještě dnes dopoledne nedalo přidat pár kilometrů do letošní "běžkové evidence". Přiznám se, že jsem trošku počítal i s možností, že to nakonec skončí tak, že se vrátím a místo běžkování vezmu na procházku Clifa. Ale první metry ukázaly, že Clif si dnes bude muset na procházku sehnat někoho jiného :-) Ve stopě se podařilo "ujet" z toho nového sněhu docela slušný podklad, ale kdyby se mazalo, tak by to už bylo na klistr. Tím jsem se ale nechtěl "upatlat". Co bylo ale  nejdůležitější? Že stopa vydržela (až na poslední dnešní okruh, mj. chtěl jsem být dnes venku max. dvě hodiny, takže ten nakonec měl číslo osm). V něm  už bylo třeba jednu jeho část objet a o kousek dál ještě jedno místo opatrně přejít, neb zde se objevila už hlína).  Ale že to i dnes jezdilo, navíc jsem se tolik "nekochal" okolím, tak na ujetí stejného počtu okruhů jako včera stačil čas skoro o půl hodiny kratší :-). Navíc i dnešní počasí mohlo směle konkurovat dnešku pod Dachsteinem, takže "jiskřivý" sníh ve stopě objevil i na fotkách pořízených dnes za humny. A jelikož nejsou žádné "kdyby", tak v současné situaci se nakonec těch osm dní na běžkách "za humny" může nakonec zdát něčím mnohem méně dosažitelným než si vyrazit na necelý týden do Alp. Že jim trošku chyběly ty místní speciality? Pravda, ale co tomu brání si něco z nich v příštích dnech zkusit doma připravit. Receptů na štýrskou kuchyni je plný Internet a navíc, kuchyň je docela podobná té naší. A takový trhanec (Kaiserschmarrn) a štýrský rendlík by neměl být problém. Vlastně mohl, neb v rendlíku je dost kyselého zelí :-)




Žádné komentáře: