středa 25. ledna 2017

Energie se nejen vydává, ale musí se i doplňovat :-)

S návratem z večeře jsem si uvědomil, že tím, co dělá z letošního pobytu tak fantastický zážitek, je sice počasí. Ale jen s ním by to asi také nebylo úplně ono, kdyby kolem něj nebylo to další. Myslím tím ubytování a celý servis v hotelu, kde pobýváme (Knollhof), kvalitně připravené a do různých míst vedoucí běžecké stopy a pak i něco, co nám dodává energií na to, abychom ji vzápětí v nich zase vydali. Ano, místní gastronomie a její speciality. Takže nelze zapomenout i na tuto stránku a něco si z ní i zde připomenout. Od bohaté a poměrně rozmanité nabídky snídaňového bufetu v hotelu, přes občerstvení na horských boudách (letos zde jednoznačně vede "Speckbrot"), odpolední "koláčový" čas u kávy resp. čaje (letos hlavně Matcha Latté ve Verweilzeit Café), po nabídku hotelové kuchyně k večeři. A taky, že to nebyl jen čaj a káva v různých podobách, jako třeba náš oblíbený a námi překřtěný "čaj baby Jagy" neboli po našem čaj s panákem myslivce (místně Jaga Tee), ale i něco z lokálních piv (pivovar hned pod kopcem) a sousední palírny. Prostě i tato stránka letošního pobytu pod Dachsteinem nebude zapomenuta :-) Zejména, když i ji provázejí poměrně zajímavé zážitky, kdy nelze nevzpomenout první "babu Jagu" servírovanou panem majitelem, kdy jsme usoudili, že se mu asi s "myslivcem" musela "utrhnout ruka" při porovnání s těmi, co jsme později ochutnal jinde, a taky třeba kšandy, tedy pánské šle, majitele Ruphäusl Jausenstation, prostřednictvím nichž servíroval z balkónu objednané nápoje v lahvích hostům sedícím na terase před srubem.



 


Žádné komentáře: